Actueel

Vallen is als vliegen in top 5 nieuwe leeslijst Nederlands 2021 (Bazarow)

Bazarow startte twee weken geleden een enquête onder het leespubliek om de ideale leeslijst van dit moment samenstellen voor middelbare scholieren van nu! ‘De nieuwe leeslijst Nederlands 2021’ voor jongeren met 25 boeken van deze tijd. 

Debuut BEGEERTE van Manon Uphoff wordt verfilmd

BEGEERTE, de verhalenbundel waar Manon Uphoff 25 jaar geleden mee debuteerde en die onlangs in een nieuwe editie bij uitgeverij Querido verscheen, is onder optie genomen door het in München gevestigde productiebedrijf Phantom Film van Taç Romey en Rob van Binsbergen. 

Charlotte Köhler Prijs 2020 uitgereikt in van Deysselhuis

De Charlotte Köhler Prijs is dit jaar toegekend aan Manon Uphoff. Uphoff krijgt de prijs voor haar gehele oeuvre en in het bijzonder voor Vallen is als vliegen. De Charlotte Köhler Prijs (15.000 euro) is een driejaarlijkse prijs. De jury bestond uit Sander Bax, Thomas de Veen en Mensje van Keulen. 

Tzum-prijs Manon Uphoff uitgereikt in talkshow Onder de Vulkaan

Op zondag 22 november kreeg Manon Uphoff de Tzum-prijs uitgereikt tijdens de talkshow Onder de vulkaan in het Grand Theatre in Groningen. Uphoff won de jaarlijkse prijs voor de mooiste zin voor een zin uit haar veel geprezen boek Vallen is als vliegen. De prijs van 48 euro (1 euro per woord in de zin) en een beker worden overhandigd aan de schrijfster tijdens de maandelijkse culturele talkshow Onder de vulkaan. 

Manon Uphoff wint Tzum-prijs 2020

Manon Uphoff wint Tzum-prijs 2020 met zin over het laatste poppetje in de matroesjka. De Tzum-prijs gaat altijd naar de mooiste zin uit een boek dat verschenen is in het voorgaande jaar. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de lengte van de zin. Per woord krijgt de schrijver één euro; in dit geval bedraagt de Tzum-prijs 48 euro. Daarnaast ontvangt de schrijver een fraaie beker. 

Charlotte Köhler Prijs 2020

De Charlotte Köhler Prijs is dit jaar toegekend aan Manon Uphoff. Uphoff krijgt de prijs voor haar gehele oeuvre en in het bijzonder voor Vallen is als vliegen. De Charlotte Köhler Prijs (15.000 euro) is een driejaarlijkse prijs. De jury bestond uit Sander Bax, Thomas de Veen en Mensje van Keulen. 

Taalstaat

Manon Uphoff viert haar 25-jarig jubileum. Interview met Frits Spits bij Taalstaat, NPO Radio 1 op zaterdag 15 augustus.  

Vallen is als Vliegen luisterboek

Vallen is als vliegen is nu ook als luisterboek beschikbaar bij Luisterrijk.  

Pushkin Press koopt vertaalrechten Vallen is als Vliegen

UK en Commonwealth-rechten Vallen is als Vliegen zijn verkocht aan Pushkin Press in Londen.  Pushkin Press is de uitgever van werk van Hans Christian Andersen, Alessandro Baricco, Isaac Babel, Peter Buwalda, Anton Chekov, Peter Handke, Elsa Morante, Dorthe Nors, Alexander Pushkin, Ali Smith, Gerard Reve en vele anderen. 

Vallen is als Vliegen verkocht aan Spanje

De Spaanse rechten van Vallen is als Vliegen van Manon Uphoff zijn verkocht aan Gatopardo Ediciones in Spanje.  

In de media

Boekingen 

Sebes & Bisseling Literary Agency

de Schrijverscentrale

Nieuwe Prinsengracht 891018 VR Amsterdam: +31 (0)20 623 49 23
info@deschrijverscentrale.nl

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Cookies
Privacy statement

© 2020 created by I.M. van Vliet
Foto Manon Uphoff: Celine Simons